Domotica


Veiligheid en comfort

Verlichting is één van de belangrijkste onderdelen als het gaat om sfeer. Door dimbare verlichting toe te passen kunt u de juiste sfeer creëren. Met RGBW-Led verlichting bent u ook in staat om verlichting in diverse kleuren toe te passen.

Met juiste verlichting maakt u de sfeer in een woning pas echt compleet! Dat natuurlijk allemaal met één druk op de knop.

Bediening via touchscreen of smartphone. In de wereld gaat alles zo goed als digitaal. We lezen het nieuws op de tablet, bekijken het weer en houden contact met familie en vrienden via onze smartphone of tablet. Zelfs de auto bedienen we tegenwoordig steeds vaker op afstand. De smartphone en tablet kan overal aan gekoppeld worden echter onze woningen blijven nog achter… Bij het toepassen van een domotica installatie bestaat ook de mogelijkheid om uw installatie te bedienen met uw smartphone, tablet of smartwatch.


Luxe

Met één druk op de knop, dat is voldoende om de woning te laten weten dat u weg bent. De verlichting kan worden geschakeld op de manier zoals u dit normaal ook zou doen. Systemen die geïnstalleerd worden zijn in staat om het gebruik van de woning te simuleren. Eén druk op de knop en de woning schakelt apparatuur uit, denk hierbij aan apparatuur die niet aan hoeven te blijven.

 

Bij vertrek denkt u vaak nog na in de auto; staat alles wel uit, staat het alarm er wel op? En de strijkijzer, is de stekker er wel uit? Door bijvoorbeeld een scene vertrek te programmeren kunt u ervoor zorgen dat met één druk op de knop essentiële apparatuur wordt uitgeschakeld, alarm ingeschakeld en verlichting in simulatiemodus gaat. 


Functioneel

Loop het kantoor binnen en de verlichting gaat aan zodra de deur geopend wordt. Alles begint bij het openen van de deur. Klaar om een dag effectief aan het werk te gaan.

 

Vergaderen? Automatisch gaat het licht aan bij binnenkomst van de vergaderruimte. Een prettige sfeer is op kantoor te realiseren met de juiste verlichting. De tijd van vele TL-verlichting aan het plafond is voorbij. Er zijn veel mooiere toepassingen te bedenken met LED verlichting. Bijkomend voordeel van LED verlichting; het is energiezuinig. Lichtontwerp met spots en RGBW Led verlichting kunnen in een ruimte zorgen voor een functionele en sfeervolle omgeving.

 

Alles op sensor sturen betekent niet alleen gemak, het betekent ook dat onnodige verlichting uitgeschakeld zal worden. Met het toepassen van sensoren kunt u niet alleen verlichting schakelen maar bestaat ook de mogelijkheid om de temperatuur te regelen. Ruimtes die niet gebruikt worden op een werkdag kunnen in temperatuur dan ook een graadje lager. Energiebesparing en functioneel!

 

Wanneer de werkdag voorbij is kan er voor gekozen worden om alles centraal uit te schakelen. Indien een alarminstallatie geplaatst, zou u mogelijk bij inschakelen van het systeem alles uit kunnen schakelen.


Visualisatie

Vanuit alle locaties binnen u woning de verlichting bedienen? Vanaf het kantoor zien of de verlichting uitgeschakeld is? Door middel van visualisering is het mogelijk om inzichtelijk te krijgen wat de status van u woning is. 

 

Door gebruik te maken van visualisering neemt het gebruik en comfort van uw domotica installatie toe. Door meerdere scene's aan te maken en deze op een touchscreen of smartphone te visualiseren heeft u altijd op het juiste moment de juiste sfeer bij de hand. 

 

De woning is niet alleen maar te bedienen middels smartphone of tablet, een strak vormgegeven touchscreen aan de wand is uiteraard een eyecatcher en een musthave voor een woning in deze tijd! 

Bent u geïnteresseerd en wilt u graag weten wat er mogelijk is? Neem dan volledig vrijblijvend contact met ons op.